Kurfürstendamm & Friedrichstraße

Exklusiv shopping i Berlin

Kurfürstendamm (Ku’damm) leder från Gedächtniskirche ända till Halensee, där västra Berlins villaområden börjar. Den övre delen, som präglas av modebutiker och varuhus, är lite av ett shoppingparadis. Den ena butiken är elegantare än den andra och priser får man ofta leta förgäves efter i skyltfönstren.

På västra Berlins traditionella paradgata Kurfürstendamm ligger numera de lyxiga mode- och smyckebutikerna tätare än tidigare. Efter att ha prövat lyckan på de nya affärsstråken i östra Berlin håller nu många märkesbutiker på att återvända till Kurfürstendamm, närmare bestämt till de två kvarteren mellan Schlüterstrasse och Olivaer Platz. På rad ligger där Cartier, Bulgari, Chanel, Escada, Jil Sander och Versace. Mitt emot, på andra sidan gatan, trängs Hermès, Louis Vuitton, Piaget och Yves Saint Laurent. Flertalet av dessa huserar i praktfulla sekelskifteshus som kan vara intressant att se även för de som inte har planer på att inhandla något i butikerna. Med tanke på att likasinnade dras till varandra är det bara en tidsfråga innan ädelbutikerna på det korta Kudamm-avsnittet blir ännu fler.

[ad#inarticle]

Friedrichstraße anknyter till tjugotalet och förmedlar en atmosfär likt New York mitt i Berlin med sina nyrenoverade och nya byggnader som hyser eleganta kontor och coffeeshops.