Berlin med barn

Underhållning för barnen

[ad#inkontent2]

Många undviker att åka på storstadssemester med barn, men faktum är att det finns mycket att se, göra och uppleva i de flesta städer. Berlin, till exempel, är en fantastisk stad att upptäcka tillsammans med såväl små som stora barn. Många av aktiviteterna och sevärdheterna kan Ni välja att antingen bara spendera ett par timmar på eller göra det till en heldag, allt efter behov och lust.

Onkel Albert

I Berlin finns det gott om lekcaféer. Det är helt vanliga caféer som är anpassade till barn med leksaker, filmvisning och liknande. Onkel Albert är ett av de mest kända lekcaféerna som dessutom har en rutschkana som går rakt ner i ett bollhav. En härlig oas för trötta föräldrar som vill vila benen och ta en kopp kaffe medan barnen röjer runt.

Mach Mit

Att besöka ett museum är ett måste när man åker på semester. I Berlin är museet Mach Mit favoriten för både små och stora barn. Det ligger i en gammal kyrka och i museet kan barnen trycka egna tidningar, klättra i labyrinter och mycket mer.

TV-tornet

TV-tornet vid Alexanderplatz bör ni besöka för den makalösa utsiktens skull. Att stå högst där uppe och se över staden är mäktigt.

Natur- und Abenteuerspielplatz

[ad#inkontent]

Berlin har många grönområden och även många lekplatser, många fler än i Sverige. Det sägs att Stockholm har omkring 250 lekplatser och Berlin omkring 2000 stycken! Om ni besöker Berlin på sommaren bör ni ta er tid för några timmars park- och lekplatshäng. Fixa matsäck och bege er till närmsta park. I Neukölln finns flera lekplatser med Disneyfigurer som tema. En annan populär lekplats är Natur- und Abenteuerspielplatz i Köpenick.

Berliner Unterwelten

Har ni något äldre barn, kanske historieintresserade 10-12-åringar, så bör ni inte missa att ta en guidad tur med Berliner Unterwelten. Där får ni bland annat vandra i underjordiska gångar och besöka skyddsrum från andra världskriget.

Tropical Island

Strax utanför Berlin ligger Tropical Island som kan beskrivas som Kanarieöarna i miniformat. Det ligger inomhus men kan stoltsera med troiskt väder, djungel och stränder. Där finns också världens största inomhuspool med en lång härlig sandstrand.

[ad#inarticle]

Två djurparker!

En semesterresa är inte komplett om man inte besöker en djurpark. I Berlin finns faktiskt två att välja bland. Dels Zoologischer Garten och dels Tierpark. Båda är fina och väl värda att besökas.

Barnens dag

Sist men inte minst: Missa inte att Barnens dag firas i Berlin i början av juni varje år.