Berlin Zoo / Zoologischer Garten Berlin

Djurparken med flest arter i världen

Zoologischer Garten Berlin
Tiger i Berlin Zoo

Berlins Zoo, Berlin Zoological Garden på tyska, är den äldsta och internationellt mest kända djurparken i Tyskland. Den öppnades 1844 omfattar den ett område på 35 hektar och är beläget i Berlin, Tiergarten. Med nästan 1400 olika arter och ungefär 14000 djur presenterar denna djurpark faktiskt den mest omfattande samlingen av arter i världen.

Djurparken och dess akvarium hade hela 3,2 miljoner besökare under år 2007. Berlin Zoo anses vara den mest besökta djurparken i Europa och en av de populäraste i världen. En av de mest välkända och uppskattade attraktionerna i parken är matningen av djuren.

[ad#inarticle]

Djurparken har ett nära samarbete med flertalet universitet, forskningsinstitut och andra djurparker runt om i världen. Det upprätthåller och främjar många europeiska avelsprogram och beskyddar flera utrotningshotade arter. Ett antal arter i djurparken återvänds regelbundet till vildmarken efter flera års intensiv mänsklig vård.

Akvariet

Zoologischer garten Berlin
Flamingos i Berlin Zoo

Precis som på många andra djurparker är akvariet i Berlin Zoo som en mindre djurpark i djurparken. För tillträde hit behövs en kombinationsbiljett som ger tillträde både till djurparken och akvariet. Denna biljett kostar €16,50. Det går att införskaffa en biljett som endast ger tillträde till djurparken utan akvariet men jag rekommenderar att Ni tar en sväng förbi båda. Akvariet, som byggdes 1913, har idag en av de mest varierade utbuten av världens alla akvarier. Det vore med andra ord synd att missa denna mycket givande attraktion.

Över 9.000 djur befinner sig på tre våningar. Det innehåller den berömda uppfödningen av maneter, tropiska och inhemska fiskar, krokodiler och många olika insekter. Förutom sina 250 akvarium, har akvariet dessutom ett brett utbud av amfibier och reptiler inklusive den mäktiga komodoödlan.

[ad#inarticle]

Berlin Zoo är verkligen en av flera sevärdheter i Berlin jag rekommenderar Er att försöka se ifall Ni har tid samt möjlighet.

Betalningsalternativ:
American Express (AmEx) , Diners Club (DC) , MasterCard (MC) och Visa (V).

Adress:
Berlin Zoologischer Garten
Hardenbergplatz 8
10787 Berlin
Tyskland

Telefon:
+49 (0)30 25 40 10

Hemsida:
http://www.zoo-berlin.de/