Hotell

Hotell i Berlin

[ad#inkontent2]
Om du tycker om shopping, titta på diverse palats och parker, så bör du välja boende i Berlin beroende på dina intressen. Detta för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse där. Använd denna guide till stadens centrala stadsdelar för att hitta rätt Berlin hotell.

Mitte

Mitt i stadens centrum ligger Mitte. Här går hästar, står enorma jätteskulpturer och folkmassor besöker Brandenburger Tor. Dess ståtliga bakgator döljer Michelin-restauranger, fina hotell och graciösa teatrar. De som är intresserade av kultur tar sig över floden Spree för MuseumsQuartier, där det finns bulging med flera konstgallerier och museer. Norr om floden, men fortfarande i Mitte, återfinns den nya guldribbade synagogan som sträcker ovanför de judiska kvarteren. Något öst ligger storslagna Alexanderplatz från kommunisteran. Väl värt ett besök.

Charlottenburg & Wilmersdorf

[ad#inarticle]
Art Nouveau townhouses och boutiquehotell ger Charlottenburg och Wilmersdorf en förnäm atmosfär. Kurfürstendamm, en 3.5km boulevard av high-end-butiker och kaféer, går över i Tauentzienstrasse där det 100-åriga varuhuset KaDeWe står stolt. Savignyplatz och Kantstrasse är platser för att äta och fynda antikviteter. Rakt västerut finns de lummiga avenyerna av Westend. Detta rika område huserar den påkostade Schloss Charlottenburg barockpalats och radiomasten Funkturm. U-Bahn och S-Bahn-tåg ger snabba förbindelser till centrala Berlin härifrån.

Friedrichshain

Friedrichshain är bra för alla som vill uppleva Berlins nattliv. Ett hotell nära till nattklubben kan vara väldigt trevligt mitt i natten, även om taxipriserna i Berlin är modesta med svenska mått mätt. Med ett stort utbud av restauranger och barer är detta område perfekt för alla som reser med vänner eller som ett par. Den största attraktionen i detta område är resterna av Berlinmuren som nu har hundratals väggmålningar uppsatta på sig.

Prenzlauer Berg

[ad#inarticle]

Norra om Mitte ligger det avslappnade Prenzlauer Berg. Ett populärt ställe för konstnärer, unga kreativa människor och familjer. En sedermera makeover har lyft detta distriktet från att vara nergånget till att nu vara chict och hippt. Excentriska butiker, bohemiska barer och massor med trevliga kaféer finns här att besöka. Några av de mest prisvärda hotellen i Berlin som går att boka ligger undangömda ner bostadsgator nära Kollwitzplatz och Rosa-Luxemburg-Platz U-Bahn, en fem minuters promenad norr om torget Alexanderplatz.

Priserna för hotellrum som listas har ett stort spann. Här redovisas ett genomsnittligt pris för dubbelrum vilket borde ge en hyfsad bild av prisnivån. Resenären som inte har specifika datum den måste hålla sig inom kan spara tusenlappar genom att skifta datum fram eller bak.

Exklusiva hotell:

Billiga hotell i Berlin: